Naşide Gözde Durmuş Kimdir? Naşide Gözde Durmuş'un Hayatı - Teknoloji ve Tasarım

Son Dakika

Home Top Ad

Reklam Alanı (Buraya Bakarlar)

Post Top Ad

Buraya Bakarlar (reklam)

2 Ekim 2018 Salı

Naşide Gözde Durmuş Kimdir? Naşide Gözde Durmuş'un Hayatı

Naşide Gözde Durmuş Kimdir? Naşide Gözde Durmuş'un Hayatı




1985 yılında İzmir'de dünyaya gelen Naşide Gözde Durmuş, henüz lise yıllarındayken Genom Projesi sayesinde genetiğe ilgi duymaya başlamış. 2003 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Moleküler biyoloji bölümünde üniversite hayatına başladı. Mezun olduktan sonra kazandığı Fulbright bursuyla yüksek öğrenim için Amerika'ya gitti. 2014 yılından sonra Stanford Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak işe başladı. 2015 yılında MIT Technology Review dergisinin "35 Yaş Altı Yenilikçiler Listesi"nde tıp ve biyoloji alanlarında çığır açan 35 liderlerden biri olarak seçildi. 


Naşide Gözde Durmuş Stanford Üniversitesi Genom Teknoloji Merkezi'nde Prof. Ronald W. Davis'le birlikte çalışmalarını sürdürmektedir.

Naşide Gözde Durmuş'un Bulduğu Kanser Testi ve Diğer Çalışmaları

Naşide Gözde Durmuş genç yaşına rağmen daha şimdiden bilimin dehaları arasında gösteriliyor. Medyada kendisini öne çıkaran çalışması ise Naşide Gözde Durmuş'un bulduğu kanser testi oldu. Özellikle akciğer ve meme kanseriyle ilgili çalışmalarından dolayı şimdiden adı nobel ödülleriyle anılmaya başlandı. Naşide Gözde Durmuş'un çalışmaları, kanser ve antibiyotik direnci gibi sorunların erken teşhisine yoğunlaşmış durumda. Üstelik bu teşhislerde de maliyeti oldukça düşürecek bir buluşa imza attı.
Şeker ölçüm cihazına benzetilen bu cihaza verilen ufak bir kan örneği sayesinde vücudunuzda kanserli hücre olup olmadığı tespit edilebiliyor. Durmuş yakın bir zamanda 1 dolarlık bir cihazla herkesin kendi evinde kendi kendine kanser testi yapabileceğini söylüyor. İcat edilen bu mikroçip teknolojisi sayesinde kanserde erken teşhis mümkün olacak ve belki de kanser artık korkulan bir hastalık olmaktan bile çıkacak.
Naşide Gözde Durmuş bu buluşları sayesinde her hücrenin kendine has bir manyetik özelliği olduğunu ve buldukları bu cihazla insan vücudunda kanser gibi nadir görülen hücrelerin tespit edilmesinin kolaylaştığını söylüyor. 
İlerleyen zamanlarda Naşide Gözde Durmuş'un çalışmaları daha fazla ses getirecek gibi görünüyor. Biz de Naşide Gözde Durmuş'un başarılarının devamını diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızdan sitemiz değil tamamen siz sorumlusunuz bunu asla unutmayın. Kimsesinin hakkında yalan yanlış bilgiler vermeyin, küfür etmeyin aşağılaşmayın, Zaten ben onları yayınlamam. Ama saklı tutarım herhangi bir yasal çerçevede kullanılması amaçlı... Ha bi de reklam yapmayın gözünüzü seveyim ....
Sevgilerle iyi yorumlar...

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Sayfalar