Harry Bertoia (1915 - 1978) - Bilim İnsanları - - Teknoloji ve Tasarım

Son Dakika

Home Top Ad

Reklam Alanı (Buraya Bakarlar)

Post Top Ad

Buraya Bakarlar (reklam)

25 Aralık 2018 Salı

Harry Bertoia (1915 - 1978) - Bilim İnsanları -

Harry Bertoia (1915 - 1978)


Heykeltıraş ve tasarımcı  Haryy Bertoia’nın sadece 1952 yapımı Diamond sandalyesiyle tanınması pek de adil bir durum gibi görünmüyor. Ancak  bu onun umurunda olmasa gerek. 

Çünkü metal heykelleri o kadar fazla talep ediliyor ki, Bertoia kısa bir süre sonra mobilya yapımında kullanılan aletleri kaldırdı ve ilk tutkusu olan heykel üzerine yoğunlaştı. 1930 yılında İtalya’dan ABD’ye taşınan Bertoia, mobilya tasarımını heykeltıraşlığın doğal bir uzantısı olarak görüyordu.Aynı zamanda mücevher tasarımı  ve grafikle de uğraşan  ve çok yönlü bir kişilk olan Harry Bertoia adeta yazılmamış gerçek bir kahraman. Detroit Cass Teknik Yüksek Okulu Sanat Bölümü; Michigan Cranbrook Sanat Akademisi mezunudur.
1943’te Michigan Cranbrook  Sanat Akademisi’nde açtığı metal atölyesinden ayrıldı ve arkadaşı Charles Eames’e 1945 yapımı  eğik kontraplak sandalyesini geliştirmesine yardım etti. Sonrasında ise, Knoll’un kurucuları Florans ve Hans Knoll için Pennsylvania yakınlarında fabrikada çalışmaya başladı.Burada  Diamond  sandalyesinin yanı sıra, side chair’i de üretti. Daha az bildigimiz ama şık Asymmetric arasında en fazla heykel niteliği taşıyan eseri olarak gösterilebilir.
Harry Bertoia 1978 yılında Barto, Pennsylvania da öldü. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızdan sitemiz değil tamamen siz sorumlusunuz bunu asla unutmayın. Kimsesinin hakkında yalan yanlış bilgiler vermeyin, küfür etmeyin aşağılaşmayın, Zaten ben onları yayınlamam. Ama saklı tutarım herhangi bir yasal çerçevede kullanılması amaçlı... Ha bi de reklam yapmayın gözünüzü seveyim ....
Sevgilerle iyi yorumlar...

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Sayfalar