Örnek Benzer Ürün Analizi Soruları Teknoloji ve Tasarım - Teknoloji ve Tasarım

Son Dakika

Home Top Ad

Reklam Alanı (Buraya Bakarlar)

Post Top Ad

Buraya Bakarlar (reklam)

1 Nisan 2016 Cuma

Örnek Benzer Ürün Analizi Soruları Teknoloji ve Tasarım



Benzer Ürün Analizi Yaparken Yardımcı Olacak Sorular
1.               Kullanıcılar için uygun mu? Kendi düşündüğünüz tasarım ile yapılan benzer bir tasarımın, kullananlar için ne kadar uygun olduğunu karşılaştıracaksınız. İncelenen tasarım uygun ise, siz de tasarımınızın kullanacak olan kişilere göre düşünmelisiniz.
2.               Güvenli mi ? Güvenlik çok önemlidir. Benzer tasarımlarda güvenlik nasıl yapılmış, sizin tasarladığınız güvenlik sistemi ile karşılaştırdığınızda ne gibi ayrılıkları var bunları karşılaştırın. En iyi koruma nasıl olur bunu bulun.
3.               Rengi, dokusu ve biçimi nasıl ? İncelediğiniz tasarım ile kendi tasarımınızın rengini, dokusunu ve biçimini karşılaştırın. Kendi tasarımınızdaki farklılıkları belirleyin. Kullanıcıların beğeneceğini umduğunuz bir şekilde tasarımınızın rengini, dokusunu ve biçimini belirleyiniz.
4.               Taşınıyor mu ? Bu özelliği incelerken tasarımınızın taşınması gerektiğine karar verebilirsiniz. İncelediğiniz tasarımlar bu özelliği taşıyor mu? Bu özellik ne kadar faydalı gibi soruları da düşünüp incelerseniz tasarımınızın bu özelliğinin olup olmayacağına karar verebilirsiniz.
5.               Nasıl üretilmiş ? Tasarımların hangi metotlarla üretildiği çok önemlidir. Üretilirken hangi aşamalardan geçmiş, ne gibi işlemler görmüş, bu işlemleri görüp bilirseniz kendi tasarımınızı daha kolay yapabilirsiniz. İnsanların tüketimine sunulan tüm tasarımlar toplu üretim aşamalarından geçmiştir. Sizin tasarımınızın toplu üretim aşamalarını düşünmek ve bilmek tasarımı gerçekleştirirken çok lazım olacaktır. DİKKKKAAATTT !!!!
6.               Üretiminde hangi malzemeler kullanılmış ? Tasarımların üretiminde hangi malzemelerin kullanıldığı, o tasarımın sağlamlık ve dayanıklılığını gösterir. Tasarımın hangi malzemelerden üretildiğini inceleyin. Sizin yapacağınız tasarımın sağlamlığı açısından bu inceleme çok önemlidir.
7.               Bu malzemeler geri dönüşümlü mü ? Yaşadığımız çevreyi düşünerek tasarımlarımızda kullanacağımız malzemelerin geri dönüşümlü olmasına dikkat etmeliyiz.
8.               Ağırlığı ne kadar ? Tasarımların ağırlıkları üretim aşamasında çok önemlidir. Kullanıcılar ağırlığı uygun olmayan ürünleri satın almazlar ve kullanmazlar. Buna göre tasarımların ağırlıklarını inceleyin ve yapacak olduğunuz tasarımın hangi ağırlıkta olmasına karar verin.
9.               Boyutları nasıl ? Boyutlar; tasarımın ne kadar yer kapladığını ve içinde bulunacak eşyalara uygunluğunu gösterir. Yapılan tasarımların boyutlarının kullanıcılar için ne kadar önemli olduğunu araştırıp kendi tasarımınızın boyutlarını belirleyin.
10.            Nasıl Çalışıyor ? İncelediğiniz ürünün nasıl çalıştığını, gözlemlemeniz sizin tasarımınız için çok faydalı olacaktır.
11.            Nasıl birleştirilmiş? İncelediğiniz ürünün parçaları nasıl birleştirilmiş? Sizin yapacağınız tasarımda bu birleştirme teknikleri kullanılabilir mi? Parçalar birleştirilirken neler kullanılmış? Nelere dikkat edilmiş? Bunları gözlemlemeniz sizi yapacağınız tasarım için çok yararlı olacaktır
12.             Hangi parçalardan meydana gelmiş ? Bu parçaların neler olduğu? Sorularına vereceğiniz cevaplar, yapacağınız tasarımın hangi parçalardan oluşacağına karar vermenizde yardımcı olacaktır. Bu çalışma tasarımınızda ki muhtemel yanlışlıkların önüne geçecektir.
13.             Hangi araçlar kullanılmış ? İncelediğiniz tasarımın yapım aşamasında hangi araçlar kullanılmıştır?Bu inceleme sizin yapacağınız tasarımda, hangi araçları  kullanacağınız konusunda yardımcı olacaktır.
14.             İş güvenliği nasıl yapılmış ? Ürünler üretim aşamasında, belirli bir iş güvenliği çerçevesinde imal edilirler. Araç ve gereçler kurallarına uygun olarak kullanılmadıkları zaman iş güvenliği tehlikeye girer. Kullanacağınız aletlerin güvenlik kurallarını öğrenmediğiniz zaman tehlike yaratırsınız. AMAN DİKKKAAAATTTTT………
İncelediğiniz tasarımın yapılış ve teknik özelliklerinden faydalanın. Bu özellikler kendi tasarımınızın özelliklerini belirlemek için size yardımcı olacaktır. Böylece tasarımınızın genel özelliklerini daha sağlam ve kolay bir şekilde ortaya çıkarabilirsiniz. YUKARIDA VERİLEN SORULAR GENEL ANLAMDA VERİLMİŞTİR. SİZİN TASARIMINIZA UYMAYA BİLİR. TASARIMINIZA UYGUN SORULARI KENDİNİZ HAZIRLAYABİLİRSİNİZ.
KOLAY GELSİN  Gökhan ACAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızdan sitemiz değil tamamen siz sorumlusunuz bunu asla unutmayın. Kimsesinin hakkında yalan yanlış bilgiler vermeyin, küfür etmeyin aşağılaşmayın, Zaten ben onları yayınlamam. Ama saklı tutarım herhangi bir yasal çerçevede kullanılması amaçlı... Ha bi de reklam yapmayın gözünüzü seveyim ....
Sevgilerle iyi yorumlar...

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Sayfalar